Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés

Jön a tél? Jön a havazás?

Jön a tél? Jön a havazás?
Igen, a hét végén, pénteken érkező hidegfront nagy valószínűséggel meghozza az évszaknak megfelelő időjárást, viharos szél kíséretében drasztikus lehűlésre és egyre többfelé havazásra is számíthatunk. A 10-ei lehűlés nem csak a mi előrejelzésünkben látszik:


hanem a numerius előrejelzésekben is jól látható:


Az enyhe, tavaszias időnek tehát a héten vége szakad, és bizony a hideg első hulláma után 16-a tájékán jön az utánpótlás, a hónap közepétől viszonylag száraz, de igen hideg időre számíthatunk, erős éjszakai faggyal.

2014.01.05. 14:22

Fekete Karácsony?

Idén fekete lesz a Karácsony?
Nagy valószínűséggel igen, legalábbis legfrissebb 30 napos előrejelzésünk ezt mutatja. A héten még pár napig kitart a hideg, nyirkos idő, majd a hét végétől enyhülésre, több alkalommal esőre is számíthatunk.

Meddig tart az enyhe idő?

30 napos előrejelzésünk szerint:

az enyhe idő bizony tartósnak ígérkezik, mert még az Új Év első napjaiban is kitart az enyheség, és csak január második hetében csökken ismét fagypont közelébe a hőmérséklet. Akkor valószínűleg ismét ilyen szürke, eseménytelen időnk lesz, felhőkkel, köddel, szitálással.

2013.12.15. 19:57

Búcsúzik a tél?

Búcsúzik a tél?
Nincs is, ami búcsúzzon, hisz 2013-ban igazán nem is volt tél. (Na, ezért a kijelentésért a Dunántúlon lakók biztos megköveznének!) Egy kis magyarázat: a tavalyi téli szezonhoz képest, amikor a február országszerte a kemény fagyokról volt híres, az idei bizony igencsak enyhécskére sikeredett. Hosszan tartó hideg periódus nem volt, többnyire a nyugati áramlatokkal térségünkbe sodródó enyhébb, hidegebb léghullámok periódikus változása jellemezte a telet. Csapadékban viszont bővelkedett az idei tél, ez a Dunántúlon többnyire hó, keleten pedig -főként az utóbbi hetekben már- eső formájában hullott. Ez utóbbi napok enyhe, esős időjárásának köszönhetően a hó az ország nagy részén elolvadt. Ezt kommentálták az időjárási portálok "a tél búcsúja"-ként.

Tényleg itt a tél vége, vagy most jön még csak a fekete leves?

Egy pillantást vetve friss, 30 napos előrejelzésünkre:

azt láthatjuk, hogy bizony március 10-e után már nem nagyon kell fagytól tartani, sőt szinte dübörög majd a TAVASZ! Addíg azonban még érhetnek bennünket meglepetések, hisz a március 2-áig ugyan nagy valószínűséggel enyhe marad az idő, utána a hét végén, illetve a következő hét elején viszont akár drasztikus lehűlés is következhet. (Az előrejelzésünk nagyon BIZONYTALAN erre az időszakra, de nem zárható ki a lehűlés.) Az ország más régióira készített előrejelzéseink alapján úgy tűnik, hogy a március 4-ei héten hazánk nyugati részét egy újabb hideghullám éri el (havazással, keményebb faggyal kísérve), keleten viszont kisebb mértékű lesz a lehűlés, és ott inkább eső várható. Utána viszont erőteljes melegedés várható és március 10-e táján országszerte beköszönt a tavasz.

2013.02.24. 20:50

New Posts

  • Jelenleg még nincs bejegyzés

New Comments

  • No comments at the moment