Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · A nyár utolsó dobása...

A nyár utolsó dobása...

Az idei nyár második legmelegebb időszaka köszönt be a 22-ei héten. A Dél-Európa felett elterpeszkedő anticiklon száraz, igen meleg levegő t szállít térségünkbe. Ez a hét a strandolóké, nyaralóké lesz. Az időjárás alakulása eltér a megszokottól, hisz ilyentájt az augusztus 20-án érkező hidegfront szokott véget vetni a nyárnak, utána már inkább őszies az idő. Most pedig ennek épp az ellenkezője tapasztalható majd.
A hét végén már nem számíthatunk zavartalan napsütésre, hisz nyugat felől egy hidegfront közelít meg bennünket, és záporok, zivatarok lehetnek már többfelé is. Ez a front is csak súrol bennünket észak felől, így drasztikus lehűlést nem hoz, záporok, zivatarok vasárnap és hétfőn (29-én) lehetnek. A front elvonulása után északira forduló áramlással egyre hűvösebb levegő ér el bennünket, emiatt a hónap utolsó napjaiban már őszies hangulatú időre számíthatunk. "Szeptemberben"
Pár nap alatt kellemes hőmérsékletűre melegszik az idő, így csendes, csapadékmentes idővel köszönt be az ősz. Változékonyabb idő várható 7-8-a körül, erősebb hidegfront érkezik, esővel, záporokkal. A front gyorsan átvonul felettünk, így a hónap közepéig ismét csendes, nyugodt időre van kilátás. A hónap első heteiben, a hét végékre, nyugodtan tervezhetünk kirándulást, szabadidős tevékenységet, hisz a délutáni hőmérséklet még kellemes lesz, és akkor csekély lesz annak valószínűsége, hogy eláznánk egy kiadós esőtől.
Grafikus előrejelzésünk:

2011.08.22. 09:47