Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Jön a tél, de ...

Jön a tél, de ...

... nem jön a havazás.
Véget ért a nyári szezon, emiatt nem jelentkezünk heti rendszerességgel a balatoni előrejelzésünkkel. Viszont a tél közeledtével, ismét elkészítjük majd szokásos jég előrejelzésünket, amiben megpróbáljuk megbecsülni a tó befagyásának időpontját, valamint arról is szót ejtünk majd, vajon korcsolyázni is lehet majd a jégen, és ha igen, akkor mikor. (Nem fekete mágia ez sem, csak némi szakmai tapasztalat szükséges hozzá.)
No, de térjünk vissza a közelebbi jövőhöz, lássuk, mit is mutat aktuális előrejelzésünk.
November elején még folytatódik a csendes, őszi idő (mint azt előző, majd egy hónapja készített előrejelzésünkben is ígértük), de a hét végén, jövő hét elején gyökeres változás kezdődik időjárásunkban. Egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe, emiatt jelentősen csökken a nappali felmelegedés mértéke, és a hónap közepétől már többnyire fagypont alatt lesz éjszaka a hőmérséklet.
A hét végén, jövő hét elején (nov. 7-11) még előfordulhat kisebb eső, de utána egy igen száraz periódus köszönt be, csapadéktól egészen a hónap végéig nem kell tartanunk.
A hónap végén egy rövid, enyhébb időszak (nov. 22-23. körül) után visszatér a hideg, fagyos idő, és akkor talán már havazásra is számíthatunk, nagy valószínűséggel a tél kezdetére fehérbe öltözik majd a táj.
Grafikus előrejelzésünk:

2011.10.31. 09:59