Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Lesz idén még nyár?

Lesz idén még nyár?

Az utóbbi napok hűvös, esős időjárása azt a hitet kelti bennünk, hogy vége a nyárnak, itt a ősz, meleg időre már ne is számítsunk idén.
Nos, nézzük mit mutatnak az előrejelzések!
Hááát... igen, az első hét még nem az igazi. Több lesz ugyan a napsütés, lassan melegszik is az idő, de a héten még sokszor lesz eső. A strandok üresen maradnak, legfeljebb a sirályok keresgélnek majd a parton.
Az augusztus sem kezdődik túl biztatóan, hisz a hónap elején még hűvös időre számíthatunk, de a hét második felétől már optimizmusra okot adó magasságba lendül a délutáni csúcshőmérsékletet mutató görbe, gyakran, és majd 10 napon keresztül megközelíti a 30 fokos értéket. (Előrejelzésünk 7-e környékén elég bizonytalan, akkor egy hidegfront okozhat még meglepetéseket.) Nem lesz zavartalan akkor sem a napsütés, mert délutáni záporok, zivatarok teszik változékonnyá az időjárást.
A 14-i hétvégén érkező újabb hideghullám tartósabb lehűlést, csapadékosabb időt hoz, és csak a hónap végén számíthatunk majd javulásra, bár ez is csak átmenetinek tűnik (de erről már a következő előrejelzésünk mutat majd többet).
Összegezve tehát: Akik augusztus elejére időzítették a balatoni nyaralásukat, valószínűleg jól döntöttek, de ők sem számíthatnak felhő-, és eső mentes időre.

Grafikus előrejelzésünk:

2011.07.27. 16:36