Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Meddig tart a kánikula?

Meddig tart a kánikula?

A hétvégére várt meleg megérkezett (talán egy kicsit több is jött belőle, mint azt előző előrejelzésünk sugallta), aki csak tehette strandolni ment.

Azt már tudjuk, hogy a 11-én érkező hidegfront véget vet az új hőmérsékleti rekordokat termelő hőségnek, de vajon szép, nyári idő lesz a folytatásban, vagy visszatér a hőség, esetleg változékony, hűvös idő lesz? Alig pár napja egyes előrejelzések még arról beszéltek, hogy csak július közepétől érkezik meg az igazi nyár, a strandidő (nos "kicsit" korábban, már a hét végére beköszöntött), de lássuk mit is várunk MI a következő hónap során!

A hét elején a hidegfront hatására megszűnik a kánikula, mérséklődik a meleg. Ez azonban csak átmeneti lesz, mert a pénteken érkező újabb hidegfront előtt igen magasra emelkedik még a hőmérséklet (örülhetnek a nyaralók), viszont a hét végére (16-17-e) már változékonyabb, hűvösebb időt várunk, esővel, záporral (zivatarral). Sőt a hét közepén érkező újabb front hatására még hűvösebbre fordul az idő.

A 24-ei hétvége után ismét melegszik az idő, újból komoly esélyünk van a 30 fok körüli csúcshőmérsékletre, és sok napsütésben is reménykedhetünk.

A hónap végén aztán ismét komolyabb lehűlésre, több alkalommal esőre számíthatunk. Változékonyan kezdődik tehát az augusztus (persze akkor sem kell még a szekrényből elővenni a bundát, de a kánikulának, hőségnek igen kicsi az esélye).

A nyárnak tehát nem lesz vége a jövő héten, legfeljebb a tartós, embert próbáló hőségtől veszünk búcsút.

Grafikus előrejelzésünk:

2011.07.11. 11:55