Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Megjött, örültünk neki, a héten pedig véget ér a vénasszonyok nyara

Megjött, örültünk neki, a héten pedig véget ér a vénasszonyok nyara

A szokásos időben -szeptember vége, október eleje- beköszöntött a vénasszonyok nyara. Sajnos, mint előrejelzésünk is mutatja, nem tart már sokáig, ez a jobbára napos, csendes, csapadékmentes idő, hisz a csütörtökön érkező hidegfront, elég drasztikusan vet majd véget a nyárutónak (természetesen, mint azt már megszoktuk a lehűlés, esős idő ekkor még csak az ország nyugati részét éri el, a keleti területeket csak pár nappal később éri el majd a front).
A front pár napig itt hullámzik majd felettünk, így október 18-ig elég változékony időnk lesz. Gyakran lesz felhős az ég, több alkalommal várható (időnként kiadósabb) eső, és jó pár fokkal hűvösebbre fordul az idő. Beköszönt a fűtési szezon (a hónap közepétől a napi középhőmérséklet tartósan 12 fok alatt marad, így valószínűleg bekapcsolják majd a távfűtést is). A hónap közepén annyira hideg lesz, hogy éjszaka már több helyen fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.
A hónap végén, november elején aztán enyhít szorításán a hideg idő, a délutáni órákban ismét kellemesebb hőmérsékletre számíthatunk, ismét szárazabb időszak köszönt majd be (ez már NEM az indián nyár, ahhoz túlságosan alacsony lesz a hőmérséklet éjszaka és napközben is.
Grafikus előrejelzésünk:

2011.10.02. 10:10