Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Mikor köszönt be az "indián nyár"?

Mikor köszönt be az "indián nyár"?

Változékony lesz a hónap hátralévő részének időjárása. Lesz részünk meleg, napos, de hűvös, esős időben is. Esőre már a 15-ei hét elején számíthatunk (a Dunántúlon talán több is lesz belőle, mint azt szeretnénk). Egy hidegfront vonul át felettünk a hét elején, pár napra mérséklődik a meleg, de a hét végére ismét 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
Az augusztus 20-án érkező újabb hidegfront, úgy tűnik komolyabb lehűlést nem hoz, a front inkább csak súrolja majd hazánkat, de a megerősödő szélből, és a front vonulását kísérő záporokból, zivatarokból természetesen észrevesszük majd jelenlétét, de csak pár fokos lehűlést hoz valószínűleg a következő napokra.
Így a 22-ei hét elején kellemesen meleg időre számíthatunk, de a 26-a körül érkező újabb front már kiadósabb esővel, és erősebb lehűléssel "örvendeztet" meg bennünket. A hónap végéig hűvös, változékony idő lesz.
"És mire számíthatunk szeptemberben?"
Pár nap alatt kellemes hőmérsékletűre melegszik az idő, így csendes, csapadékmentes idővel köszönt be az ősz, az "indián nyár". A hónap első heteire nyugodtan tervezhetünk kirándulást, szabadidős tevékenységet, hisz a délutáni hőmérséklet még kellemes lesz, és nagyon kicsi lesz annak valószínűsége, hogy eláznánk egy kiadós esőtől.
Grafikus előrejelzésünk:

2011.08.15. 19:21