Kezdőoldal · Hosszútávú előrejelzés · Szeszélyes nyárutó, kellemes őszelő

Szeszélyes nyárutó, kellemes őszelő

A 29-ei héten még egy utólsó próbálkozást tesz a nyár, de a közelünkben hullámzó frontrendszer -a hét végén északnyugat felől egy újabb lökéset kap, a Brit-szigetek térségét elárasztó, sarkvidéki eredetű, hideg levegőtől-, s hazánk felett átrobogva, szeptember első hétvégéjére eszünkbe juttatja, hogy a nyárnak bizony VÉGE.
Szeptember első hétvégéjén már hűvös időre számíthatunk gyakori felhősödéssel, esőkkel, záporokkal. Fokozza majd az őszi hangulatot a reggeli órákban párássá váló levegő, többfelé számíthatunk köd kialakulására.
Szeptember 5-től fokozatos melegedésre, csendes, kellemes őszi időre számíthatunk.
"Vénasszonyok nyara", "Indián nyár", és még ki tudja hány jelzővel illetjük ezt az időszakot, amikor az időjárási frontoktól mentes, csendes, őszi időről beszélünk. Ez a nyárias jelleg 13-a körül csúcsosodik majd ki, ám tartós meleg idő szeptemberben már nem várható, hisz a 30 fok körüli délutáni hőmérséklet már csak egy-egy napra tér vissza.
Szeptember 13-a után megváltozik időjárásunk jellege, az időjárási frontok, több hullámban érik el hazánkat. Hosszabb hűvös, rövid meleg időszakok váltogatják majd egymást, de jellegében egyre hűvösebbre fordul az idő.

Grafikus előrejelzésünk a Balaton térségére:

2011.08.28. 13:36