Kezdőoldal · Időjárási hírek

Támad a tél

A legfrissebb előrejelzések szerint kiadós havazásra számíthatunk a következő napokban:
A 6 nap múlva kialakuló hó vastagsága
A térségünket kitöltő, hideg, sarkvidéki eredetű levegő fölé a magasban egy mediterrán ciklon enyhe, nedves levegőt szállít a következő napokban, emiatt sokfelé várható csapadék (többnyire havazás). A korábbi előrejelzések a ciklont hazánktól délebbre vitték, emiatt a lehulló hó mennyisége is jelentősen kisebb volt a fent látható képen megjelenő értékeknél.
A friss előrejelzések szerint hazánk délnyugati részén lesz a legvastagabb a hótakaró, míg északkeleten (hegyeinkben) szinte semmi sem esik majd. Ne adjuk fel azért a reményt, az előrejelzések szerint, a hét közepén ott is havazik majd (pár cm hó ott is várható).

2015.12.31. 07:36

Ilyet még nem láttunk!!!!

Tornádó pusztítását rögzítette az ipari kamera:
Ahogy még senki sem látta...

2014.05.14. 08:13

Mikor jön már az igazi nyár?

Ezt a kérdést teszik fel sokan a napokban, hisz az idei nyári időjárás nem igazán tett ki magáért. Heti rendszerességgel érkeznek a frontok, s a hét közben szépen melegedő időt alaposan elrontják a hét végére. Várható-e változás az időjárás ritmusában a következő hetekben? Nos, legfrissebb, 30 napos előrejelzésünk alapján úgy tűnik IGEN. A jövő hét vége már kitesz magáért, hisz a lehűlést hozó hidegfront csak hétfőn robog majd át felettünk (esőre persze már a hét végén is számíthatunk, de ekkor legfeljebb délutáni záporok, zivatarok várhatók). A jövő héten (július 12-e után) viszonylag gyorsan melegszik majd az idő, s a következő hétvége (16-17-e) is meleg strandidőt hoz majd. A lehűlés majd csak a hét közepén érkezik, ismét igen hűvös, szeles időre számíthatunk. És innen kezdve úgy tűnik, ritmust vált időjárásunk, hisz a következő napokban már nyoma sincs lehűlésnek, egyre melegebb, igazi nyári időre számíthatunk sok napsütéssel, kevés felhővel és csapadékkal. A hónap vége felé már tartósan 30 fok felett lesz a csúcshőmérséklet, kánikula várható, s végre a vízhőmérséklet is eléri a strandoláshoz szükséges értéket.

Mindezt grafikus formában is megnézhetik az érdeklődők:

2011.07.03. 21:26

New Posts

  • Jelenleg még nincs bejegyzés

New Comments

  • No comments at the moment