Menu

Friss bejegyzések

Ma estig várható időjárás 2018-02-19 10:48

Cover Image

Jön az újabb havazás!

A napos időt követően dél felől megnövekszik a felhőzet és az esti órákban délen, majd az északabbra eső vidékeken is számíthatunk csapadékra. Délen eső, havas eső, másutt a havazásra, esetleg havas esőre számíthatunk. 

(Részletek)

Ma estig várható időjárás 2017-12-10 07:56

Cover Image

A fagyos éjszaka után országszerte napos idő várható, ám ennek ellenére nem emelkedik magasra a hőmérséklet, hisz délután sem lesz melegebb -1, +5 foknál. Délután nyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak fölénk, estefelé az északi, északkeleti országrészben már havas eső, hó is eshet. 

MeteoPlaza az OMÉK-on 2017-09-19 00:36

Cover Image

Munkatársaink idén is kilátogatnak a kiállításra. A poszteren nagy vonalakban láthatók azon szolgáltatásaink, amivel a gazdálkodók munkáját próbáljuk segíteni. Részletesebb információk: Szűcs Zsuzsanna ügyvezető ig. +36-20/99-70-672

Miért jobb a törököknek? 2017-09-03 07:14

Cover Image

Ma kellemetlen, borongós, hűvös időnk lesz. Nem, tényleg nem káprázik a szemetek, a térképen a mai maximum hőmérséklet látható (nemrég még hajnalban mutatott ennyit a hőmérő).

Az ország túlnyomó részén ma egész nap borult lesz az ég, csak kevés helyen és akkor is csak rövid időre süthet ki a nap. Kisebb eső, zápor még bárhol előfordulhat, délelőtt inkább nyugaton, a déli óráktól pedig  főként a középső és a keleti országrészben számíthatunk csapadékra. Délelőtt a Dunántúlon, délután már a középső országrészben is számíthatunk erősebb széllökésekre. napközben alig változik a hőmérséklet, a csúcsértékek mindössze 13 és 20 fok között alakulnak.

Ezzel szemben aki most Törökországban tengeti napjait (pl. Antalyában nyaral), szikrázó napsütésre, meleg, nyári időre számíthat...

Itt van az ősz, itt van .... 2017-09-02 08:02

Cover Image

Hidegfront vonul át felettünk. Az ország keleti vidékein délelőtt még hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, majd napközben ott is egyre több lesz a felhő. Nyugaton és a középső területeken délelőtt is csak rövid napos időszakok várhatók, majd a déli óráktól már többnyire borult lesz az ég. Kezdetben csak helyenként, majd egyre többfelé várható - több helyen kiadósabb - csapadék. Az eső mellett, záporokra, zivatarokra is számíthatunk. A nyugatról kelet felé vonuló frontot megerősödő északi szél kíséri. A korábbiaknál jóval hűvösebb idő várható, 8-10 fokkal csökken a nappali felmelegedés mértéke.

Tényleg véget ér a nyár? 2017-09-01 08:00

Cover Image

Délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, amit inkább csak fátyolfelhők szűrnek majd, de néhol már gomolyfelhők is zavarják a napos időt. A déli óráktól előbb nyugaton, majd a középső országrészben, este pedig már keleten is erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Esőre, záporokra, zivatarok inkább csak délután, a nyugati, északnyugati megyékben számíthatunk, majd éjszaka már másutt is lehet csapadék. Késő délután északnyugaton, majd másutt is erősebb széllökések kísérik a zivatarokat. A Dunántúl nyugati felén ma már megszűnik a kánikula, másutt azonban még meleg, nyárias időre, délkeleten forróságra számíthatunk. Holnaptól viszont országszerte jóval hűvösebb időnk lesz...tényleg véget ér a nyár.